Zásady, jak na uzená kuřata

Poslední dobou získávají velkou oblibu uzená kuřata. Jsou totiž velice lahodná a šťavnatá. Platí to ale pouze v tom případě, že je správně naložíte a vyudíte. Podíváme se tedy, jak na uzená kuřata. Nakládání je velmi jednoduché. Není třeba nakládat kuře stejně jako ostatní masa na dlouhou dobu. Kuřeti postačí, když ho naložíte těsně před vložením do udírny. Ideální na uzení jsou kuřata čerstvá. Pokud nemáte tu možnost, pak dejte přednost chlazeným před mraženými. Další dobrou radou je, mít kuřata stejně velká. Kuřata rozřízneme na dvě půlky a poté do nich vetřeme sůl s červenou paprikou. S oběma ingrediencemi není třeba šetřit.

A můžeme začít udit

Kuřata je třeba nabodnout z vnitřní strany do žeber, kde bude dobře držet háček. Udírnu nechte pracovat na 70°C až 85°C a kuřata v ní nechte cca 6 až 8 hodin. Kuřata se udí ideálně na meruňkovém nebo švestkovém dřevě. Jednou z hlavních zásad je, že se v udírně nesmí jednotlivé kousky dotýkat. Jinak by mohlo dojít k zapaření masa a veškerá práce přijde vniveč. To platí nejen u kuřat, ale u všech druhů mas.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Nezařazené